Már egy jobboldali újságíró is arról beszélt, hogy tarthatatlan a köztévé politikai elfogultsága

Megosztás

Bencsik Gábor, a Magyar Demokrata szerzője írt arról, hogy bár örül az újabb fideszes kétharmadnak, “egyszerűen képtelenség”, hogy ellenzéki politikusok alig tehetik be a lábukat az MTVA-ba.

“Akkor most, a számomra is örvendetes negyedik kétharmad után veszek egy nagy levegőt, és kimondom azt, amit a jobboldalon is mindenki tud: a magyar közszolgálati televízió politikai elfogultsága tarthatatlan” – így kezdi posztját Bencsik Gábor, a Magyar Demokrata című konzervatív-jobboldali lap szerzője. A jobboldali újságíróktól szokatlan megnyilvánulást így folytatja:

“Egyszerűen képtelenség, hogy ellenzéki politikusok gyakorlatilag a lábukat nem tehetik be oda, a hírmagyarázók és kommentátorok kizárólag a kormánypártok oldaláról érkeznek, a hírműsorokban hírként olvasnak föl hosszú kormánypárti publicisztikákat, miközben az ellenzéki vélemények legtöbbször a kormánypárti cáfolatokba csomagolva jelennek meg.”

Bencsik jelzi, hogy bár most csütörtökön Márki-Zay Péter lesz a 48 perc című műsor vendége az M1-en, de szerinte ilyenre a kampányban kellett volna sort keríteni, nem pedig a választás után. “Az lett volna a helyes, ha a kampányban kap meghívást, hiszen ma már alapvetően tét nélküli a beszélgetés, de ez is valami. A közszolgálati magyar televízió az ország ellenzéki felének is a televíziója, az ő adójukból is működik, ideje elkezdenie aszerint is viselkedni.”

Kapcsolódó cikkek